zaterdag 31 maart 2012

Hartige taart met groenten en spek

Heel lekker, maar jammer genoeg vergeten een foto te nemen!
Toch wil ik jullie het recept niet onthouden:

Voor 4 porties:2 preien
3 wortels
boter
6 el vleesbouillon
zout en peper
100 g rookspek ( spekblokjes)
100 g tarwebloem
nootmuskaat
1 mespunt bakpoeder
3 dl melk
4 eieren

De preien schoonmaken, en in stukjes snijden. De wortels schoonmaken, en ook in stukjes snijden.
Een ronde ovenschaal invetten en de groente erin leggen. Besprenkelen met de bouillon en op smaak brengen met zout en peper.
In de koude oven plaatsen op 200°C (gas 3-4, hetelucht 180°C) ongeveer 20 min bakken.
Het spek ondertussen op een laag vuur zonder vet glazig bakken.
In een kom de bloem, zout, peper, nootmuskaat en het bakpoeder mengen. De melk toevoegen en het geheel onder mekaar kloppen. De eieren één voor één toevoegen.
De schaal uit de oven nemen. Eerst de blokjes spek, en vervolgens het beslag erover verdelen. Nog eens 20-30 minuten bakken tot de bovenkant mooi bruin is.
Lekker met een fris slaatje. Makkelijk, maar jammie!

1 opmerking: