woensdag 30 mei 2012

Ons meisje in het ziekenhuis.

Ons Tessje en de mama hebben een nachtje in het ziekenhuis moeten blijven. Ze moest aan de monitor om te controleren op verhoogd wiegendood risico.
We hebben een babyfoon met sensormatjes. Die gaan in alarm als er meer dan 20 seconden geen beweging is bij de baby. En dat ging hier heel dikwijls af.
Nu moest ze deze nacht aan een monitor. Ze vermoeden dat ze wel blijft ademen, maar soms zo diep slaapt en oppervlakkig ademt. Daarom moet ze nu een maand aan een thuismonitor, die nog beter kan zien wat er mis is.
En het alarm is al na een half uurtje af gegaan, wel vals alarm. Er was gewoon een plakkertje los gekomen. Maar brrr wat een geluid seg.


Dan heeft ze ook nog een ruis op het hartje, dat moeten ze nog onderzoeken.

Ze mag ook nog iets meer bijkomen, het is een grote in verhouding met het gewicht. Alhoewel ze toch goed bijkomt. Dus daar maak ik me nu niet echt veel zorgen over.

En het is een hele soepele, wat ze dan blijkbaar ook niet zo goed vinden. Ze mocht iets steviger worden. Maar daar kunnen we kiné voor laten doen, moest het nodig zijn.

Dus ze is echt binnenstebuiten gekeerd. Ik hoop maar dat het hartje niets ergs is, en dat ze geen risico op wiegendood heeft. De rest ben ik vrij gerust in.

2 opmerkingen:

  1. Erg, Ellen..., ook voor jou...
    't Komt goed...
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ooooh, dat is toch wel wat beangstigend zeg! een baby is toch zo'n fragiel wezentje hé! hopelijk komt alles in orde. En met die monitor zijn jullie toch wel wat geruster hé. een kusje voor kleine Tess! lieve groet, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen