donderdag 18 oktober 2012

Kersenkoekjes

Hier een groot succes!

 
Voor ongeveer 25 stuks:

- 150 g bloem
- 100 g boter
- 1 eierdooier
- 50 g suiker
- gekonfijte kersjes
Makkelijk te maken!

- Zeef de bloem op een werkvlak. Snijd de boter in stukjes. Verdeel de stukjes boter, de eierdooier en de suiker over de bloem. Kneed tot een glad deeg. Vorm hieruit rollen en wikkel deze in folie. Leg ze 30 minuten in de koelkast.
- Snijd van de rollen plakjes van ongeveer 1 cm dik. Maak er balletjes van, druk plat, en leg op elk koekje een half kersje.
- Bak ze ongeveer 12 minuten en een voorverwarmde oven van 200 °C

En smullen!!

1 opmerking:

  1. Dat is een receptje voor de kleinkinderen. Met het herfstverlof zijn ze hier en dan kunnen we koekjes bakken!!

    BeantwoordenVerwijderen