vrijdag 2 november 2012

Vanille cupcakes

Voor ongeveer 16 stuks:
- 375 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 115 g zachte boter
- 200 g fijne suiker
- 3 eieren
- 1 1/2 tl vanille- extract
- 175 ml melk
Glazuur:
- 175 g zachte boter
- 350 g poedersuiker
- 2 el melk
- 6 druppels vanille- extract
Verwarm de oven op 180 °C. Verdeel 16 bakvormpjes over een bakplaat.
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom.
Klop de boter en fijne suiker tot een luchtig mengsel. Klop de eieren en vervolgens de vanille er geleidelijk door. Schep het bloemmengsel en dan de melk erdoor.
Vul de vormpjes en bak de cakejes ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin en stevig zijn als u ze licht indrukt.
Laat de cupcakes 10 minuten op de bakplaat staan. Laat ze vervolgens op een rooster volledig afkoelen.
Voor het glazuur: klop de boter tot hij luchtig is. Zeef de poedersuiker erdoor tot het een glad mengsel is.
Voeg de melk en het vanille extract toe.
Verdeel het glazuur over de cupcakes, en laat opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten