zaterdag 19 januari 2013

cupcakes

Mijn eerste poging om versierde cupcakes te maken.



Voor ongeveer 16 stuks:
- 375 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 115 g zachte boter
- 200 g fijne suiker
- 3 eieren
- 1 1/2 tl vanille- extract
- 175 ml melk
Verwarm de oven op 180 °C. Verdeel 16 bakvormpjes over een bakplaat.
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom.
 
 

Klop de boter en fijne suiker tot een luchtig mengsel. Klop de eieren en vervolgens de vanille er geleidelijk door. Schep het bloemmengsel en dan de melk erdoor.
 
 
Vul de vormpjes en bak de cakejes ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin en stevig zijn als u ze licht indrukt.
Laat de cupcakes 10 minuten op de bakplaat staan. Laat ze vervolgens op een rooster volledig afkoelen.
Ik heb ze dan versierd met marsepein, die ik zo gekleurd gekocht heb. Wel lekker!


 



 


1 opmerking: