zaterdag 16 februari 2013

Appelcake

Voor 1 heerlijke appelcake! Opgelet, snel zijn of de kabouters eten hem op nog voor je zelf amper een stukje hebt geproefd.


Nodig: 200 g zachte boter, 200 g fijne kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 g gezeefde zelfrijzende bloem, snufje zout, 3 appelen
 
Klop in een grote mengkom de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker tot een licht en luchtig mengsel, of klop tot het als een lint van de klopper loopt. Meestal 10 minuten met de garde en 5 minuten met de mixer.
 
Splits de eieren. Meng de eierdooiers een voor een door het boter- suikermengsel. Zeef de bloem en het snufje zout boven de kom en meng alles tot een homogeen beslag.
 
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm met een inhoud van 2 liter.
 
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in acht partjes en duw ze in de cake. Bak de cake 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 175 °C. Verlaag de temperatuur dan tot 160 °C en laat nog 35-45 minuten verder bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten