dinsdag 12 maart 2013

Kippesoep


Voor een lekkere pot kippensoep, wij eten er met 2 personen van, en hebben nog genoeg voor de volgende dag.

- ongeveer 750 gram soepkip
- 1,2 liter water
- 1 ui
- 2 wortels
- 1 stengel bleekselderij
- 1 laurierblaadje
- wat tijm
- peper en zout


Ik had soepkip die al in stukken gesneden was, anders moet je dit zelf nog doen.

Doe de kip en het water in een pot. Breng op een matig vuur aan de kook.

Schep met een schuimspaan het schuim van de oppervlakte.
Was en snij de groenten in niet te grote stukken. Doe ze samen met de tijm en het laurierblaadje bij in de pot.

Laat op een laag vuurtje verder pruttelen, ongeveer anderhalf uur.

Haal de kip eruit, die kan je eventueel in kleine stukjes snijden en terug bij in de soep doen.

N. eet er ook graag gehaktballetjes bij, ik ben daar zo gek niet van.

Kruiden met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen