maandag 24 juni 2013

Lasagne

Recept gevonden op : http://www.brutsellog.nl/ Hele leuke blog, maar ik waarschuw je: je krijgt er honger van!! Maar gelukkig ook veel inspiratie, dus neem zeker eens een kijkje.


Ingrediënten: 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram gehakt, scheutje rode wijn, 1 wortel, 250 gram champignons, 1 blik tomaatblokjes, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml bouillon, 75 gram belegen kaas, lasagne bladen, eventueel ananas
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete olie 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui glazig is. Voeg 250 gram gehakt toe en roerbak dit tot het gehakt bruin is. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden groene wortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en 1 bouillonblokje toe. Laat het geheel kort aan de kook komen en laat het vervolgens 15 minuten pruttelen.
Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak dit kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml bouillon toe. Haal de saus van het vuur af en roer er 75 gram belegen kaas door.
Doe in een ovenschaal (of in 3 eenpersoons ovenschaaltjes) een laagje van het gehakt-groenten mengsel en een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Ik doe er voor mezelf nog een paar stukjes ananas bij. Eindig met een laag kaassaus. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. zelfgemaakte lasagne is altijd het lekkerst. IK maak er een héél grote schaal van en wat over is doe ik in porties in de diepvries.

    BeantwoordenVerwijderen