vrijdag 26 juli 2013

Suikerwafels

 
Wafels blijven hier toch een favoriet. Wie lust nu geen wafels?

Nodig voor 4 tot 6 personen.

35 g gist
1 kopje lauwe melk
500 g bloem
100 g fijne kristalsuiker
2 eieren en 1 eierdooier
250 g zachte boter
250 g parelsuiker

Los de gist op in de lauwe melk. Laat 10 minuten rijzen.
Doe de bloem met de kristalsuiker in een grote kom, maak in het midden een kuiltje.
Giet het gistpapje bij de bloem en meng alles door elkaar. Voeg er een voor een de eieren en de extra eierdooier aan toe, samen met de zachte boter.
Laat 2 uur afgedekt rusten op een warme plaats.
Kneed er dan met de hand de suikerparels door. Verdeel het deeg in balletjes van 4 cm doorsnede.

Verhit een wafelijzer, strijk in met wat olie en bak er de deegballetjes in tot ze goudbruin zijn.

Overheerlijk!!

Uit het Libelle bakboek.

1 opmerking: