zaterdag 20 juli 2013

Waldorfsalade


Ingrediënten voor 4 personen:

250 g kippefilet
250 g emmentaler
2 zoete appels
150 g blauwe druiven
2 sinaasappels
2 eetlepels gehakte walnoten
12 halve walnoten
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel azijn
10 eetlepels notenolie (of olijfolie)
1/2 theelepel paprikapoeder
zout en peper

Bak de kippefilet, en snijd in blokjes.
Snijd de emmentaler in gelijke blokjes.
Schil de appels en snijd ook in blokjes. Ge ziet de rode draad in het recept? :-)
Doe 2 eetlepels citroensap in een diep bord en rol daar de appelblokjes in zodat ze niet bruin worden.
Schil de sinaasappels en maak de partjes los. Snij ze elk doormidden.
Meng de notenolie, azijn en de rest van het citroensap. Breng op smaak met wat zout, peper en paprikapoeder.
Meng de gehakte walnoten erdoorheen.
Meng alles en druppel de saus erover. Verdeel de halve walnoten en de gehalveerde druiven over de schaal.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen