zondag 18 augustus 2013

Hartige taart met groenten en spek


Nodig voor 4 porties:
2 preien
3 wortels
boter
6 el vleesbouillon
zout en peper
100 g rookspek
100 g tarwebloem
nootmuskaat
1 mespunt bakpoeder
3 dl melk
4 eieren
 
De preien schoonmaken, en in stukjes snijden. De wortels dun schillen en ook in even grote stukjes snijden.
 
Een ronde ovenschaal invetten en de groente erin leggen. Besprenkelen met de bouillon en op smaak brengen met zout en peper.
In de koude oven plaatsen en op 200°C (hetelucht 180) ongeveer 20 minuten bakken.
 
Intussen het spek in dobbeslsteentjes snijden en op een laag vuur zonder vet glazig bakken.
 
In een kom de bloem, zout, peper, nootmuskaat en het bakpoeder mengen. De melk toevoegen en het geheel tot een glad beslag kloppen. De eieren een voor een toevoegen.
 
De schaal uit de oven nemen. Eerst de dobbelsteentjes spek, en vervolgens het beslag erover verdelen. Nog eens 20-30 minuten bakken tot de bovenkant mooi bruin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen