dinsdag 10 september 2013

Marmercake


Nodig:
175 g zachte boter
175 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
250 g zelfrijzende bloem
1,5 dl melk
2 eetlepels cacaopoeder, opgelost in 2 eetlepels warme melk


 
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop met een garde de boter met de suiker en de vanillesuiker gedurende 5 minuten luchtig op tot een witschuimige massa of tot de suikerkorreltjes opgelost zijn. Voeg al roerend een voor een de eieren toe. Zeef de bloem boven de kom en spatel de bloem afwisselend met de melk door het botermengsel. Doe de helft van het deeg in een andere kom en meng er het cacaopapje door.
Beboter een cakevorm en bestuif die met bloem. Doe eerst het gewone deeg en dan het chocoladedeeg in de vorm. Maak met een metalen prikker een zigzagbeweging door het deeg om het marmereffect te krijgen.
Zet de cake in de voorverwamde oven en bak gedurende 50-60 minuten. Controleer met een metalen prikker: als die er schoon uitkomt, haal dan de cake uit de oven en laat hem nog 5 minuten in de vorm rusten alvorens te ontvormen. Laat afkoelen op een rooster.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen