donderdag 14 november 2013

Brownies

Recept uit de Meesterbakker.


Ingrediënten voor een 16- tal brownies

- 200g boter
- 200g suiker
- 75g cacaopoeder
- 100g bloem
- snufje zout
- 4 eieren
- 175g pure chocolade, in stukjes
- 100g gehakte walnoten, of amandelen of hazelnoten

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt de boter en de chocolade op een zeer laag vuurtje en roer met een houten lepel.

Zeef het cacaopoeder,  doe er het snufje zout bij en roer dit door het mengsel in de pan.

Haal van het vuur.

Klop de eieren met de suiker luchtig op en meng ze door het chocolademengsel.

Voeg de gezeefde bloem toe en op het einde ook de noten. Meng alles voorzichtig.

Beboter de randen van een ovenschaal en bedek met een vel bakpapier.

Stort het chocolademengsel in de ovenschaal en strijk het vlak.

Bak het beslag 20 minuten in een oven van 180°C.

Laat het gebak goed afkoelen, zodat het opstijft. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht is.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten