woensdag 19 maart 2014

Lichte asperge crèmesoep

Ik heb thuis een magnetronkookboek. Ik moet zeggen dat ik daar zelden iets uit maak. Ik maak liever alles vers in potten en pannen.

Maar deze soep viel wel in de smaak.


Voor 4 personen:

30g boter of margarine
1 ui, in ringen
500 g asperges, schoongemaakt en in stukken van 5 cm
2 1/2 dl water
1 kruidenbouillontablet
2 1/2 dl room

- Doe de boter en de ui in een 2 liter schaal. Verwarm 45 seconden op 100% tot de boter is gesmolten.

- Voeg asperges, water en bouillontablet toe. Verwarm afgedekt 10-20 minuten op 100% tot de asperges gaar zijn. Roer tweemaal door.

- Pureer de soep in de blender. Doe het terug in de schaal. Roer er de room door.

- Laat het in 2-3 minuten op 100% heet worden. Roer halverwege.

- Dien op!

1 opmerking:

  1. Heerlijk aspergesoep! Kan haast niet wachten tot het asperge seizoen weer begint! Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen