vrijdag 11 april 2014

Jamkoekjes


Voor ongeveer 12 koekjes

200 g zelfrijzend bakmeel
100 g basterdsuiker
100 g boter, in blokjes
1 ei, licht geklopt
4 el vruchtenjam naar keuze

- Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een bakplaat in.
Doe het meel, suiker en boter in een kom en kneed tot kruimeldeeg. Voeg zoveel ei toe tot een compact deeg ontstaat.


- Wrijf de handen in met bloem en rol het deeg tot een rol met een diameter van 5 cm.
Snijd in 2 cm dikke plakjes. Rol van ieder plakje deeg een balletje met een doorsnee van circa 3 cm en leg op een bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes.


- Maak een klein kuiltje in het midden van ieder koekje en schep hierin een theelepel jam.
Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes gaar en mooi goudbruin van kleur zijn.

- Laat afkoelen tot de koekjes stevig zijn, alvorens ze van de bakplaat te halen.

Genieten!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen