vrijdag 11 april 2014

Littekens

Aromatherapie kan helpen bij het verbeteren van littekens:

- goudsbloem bevordert het genezingsproces en zorgt voor een snellere wondheling. De aromatische bestanddelen in goudsbloem hebben huidregenererende eigenschappen en kunnen ervoor zorgen dat de weefselstructuur van de huid verbetert, het wordt zachter, beter doorbloed en herstelt sneller.

- geranium is een essentiële olie die wordt gewonnen door middel van stoomdistillatie van de aromatische bladeren. Geraniumolie is een waar tonicum voor de huis. Het maakt de huid zachter door zijn milde activerende werking op de talgklieren, verbetert de doorbloeding en zorgt voor een mooie wondheling.

- lavendel activeert de celdeling van de huid. Door zijn milde activerende werking op de talgklieren, houdt het de huid zacht en heeft lavendel een wonderbaarlijke helende werking op littekens en zwellingen.

- wierook is een essentiële olie die wordt verkregen door middel van stoomdistillatie van de hars van deze prikkelende struik. Het is een waar tonicum voor de huid, vermindert rimpels, zwellingen en verbetert de huidstructuur van littekens.

- citroen is een essentiële olie, die wordt verkregen door het koud persen van de net nog niet rijpe schil van de vrucht. Door het lichte scrubeffect verfrist citroenolie een vale huid. Dode huidcellen worden verwijderd en de celdeling geactiveerd. Citroen verzacht het littekenweefsel en kalmeert vurige couperose.

- helicryse essentiële olie wordt gemaakt door middel van stoomdistillatie van een aromatisch kruid. De olie werkt regenererend op de huid, bevordert de celdeling, werkt ontgiftend en heeft een verzachtende werking op littekens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten