donderdag 8 mei 2014

Pasta in groene saus

Voor 4 personen

500g groene tagliatelle
500g kalkoensneden
1 soepkop erwten
250g mascarpone
1 bosje lente uitjes
250g kerstomaten
1 bos waterkers
1 blokje kippenbouillon
1 koffielepel tijm
1 laurierblaadje
2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

Snij de kalkoen in fijne reepjes.

Snij de lente uitjes in stukken van 3 cm.

Snij de kerstomaatjes middendoor.

Snij de blaadjes van de waterkers en snipper ze fijn.

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenreepjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

Voeg de erwtjes toe en meng door elkaar. Leng aan met 2dl water en voeg het blokje kippenbouillon, de tijm en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 10 min. sudderen.

Meng de mascarpone en de lente uitjes onder de saus en laat enkele min. doorkoken tot een lichtgebonden saus. Verwijder het laurierblaadje.

Voeg de halve kerstomaatjes en de gesnipperde waterkers toe en breng op smaak met peper en zout.

Kook intussen de deegwaren. Giet af, laat uitlekken en meng er 2 eetlepels boter door.

Doe de tagliatelle in diepe borden en schep er de saus over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen