donderdag 12 juni 2014

Pappardelle in romig zalmsausje


Voor 4 personen:

500g pappardelle
4 zalmsteaks
100g blokjes gerookt spek
300g broccoli
250g mascarpone
1/2 ui
3 dl witte wijn
het sap van 1 citroen
2 kruidnagels
peper en zout

Kook de broccoli gaar in lichtjes gezouten water gedurende 7 min.
Giet af en laat uitlekken. Snij in kleine roosjes.


Schik de zalmsteaks in een ovenschotel. Giet er de witte wijn en het citroensap over en kruid met peper en zout.
Prik de kruidnagels in de ui en leg die bij de vis in de ovenschotel.


Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 200°C en laat gaar worden in 35 min.

Haal de vis uit de schotel, laat even afkoelen en snij in stukjes van ongeveer 3 cm. Hou het pocheervocht apart voor de saus.

Bak de spekblokjes kort en zonder vetstof in een braadpan met antiaanbaklaag, maar laat niet te krokant bakken.

Maak de braadresten los met het pocheervocht (zonder de ui) en laat tot de helft inkoken op een hevig vuur.
Schep er de mascarpone bij en roer voorzichtig met een houten lepel tot de kaas volledig gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de stukken zalm en de broccoliroosjes toe en laat goed doorwarmen.

Kook intussen de pasta gaar. Giet af, laat uitlekken en meng er de saus onder.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen