woensdag 12 november 2014

Kaaskroketten

Eens lekker voor een keertje, maar wel redelijk zwaar.

Wij aten frietjes met kaaskroketten!



Ik dacht dat wij er een stuk af 8 uit het recept haalden.

200g gemalen kaas
150g bloem

100g ongezouten boter
1/2l melk
4 eierdooiers
muskaatnoot
peper

Paneersel: eiwitten, bloem, paneermeel

Smelt de boter in een pannetje, strooi er de bloem bij en roer glad. Leng aan met de melk, laat indikken en 5 minuten zacht doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren.
Roer voortdurend.
Voeg de eierdooiers bij en laat weer tot tegen de kook aankomen. Blijf roeren en neem van het vuur als de eerste luchtbellen opborrelen.
Roer de kaas onder de saus.
Kruid het mengsel en strijk zo'n 3 cm dik uit op een met bloem bestrooide plank of zoals ik in een ovenschaal.
Laat afkoelen, en verdeel in porties.
Haal de kroketten door bloem, eiwit en paneermeel.
Bak in de frituur (180°C) goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen