donderdag 15 januari 2015

Penne met gerookte zalm en pesto

Voor 4 personen:

- 400g gerookte zalm
- 400g volkoren penne
- 100g rucola
- 50g parmezaanschilfers
- olijfolie

voor de pesto:
- 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
- 30g pijnboompitten
- 50g geraspte parmezaan

- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- peper en zout

Maak eerst de pesto. Stamp de gepelde knoflook en de basilicumblaadjes fijn in een vijzel of gebruik de keukenrobot.
Voeg er de geroosterde pijnboompitten aan toe en stamp verder fijn.
Giet er net zoveel olijfolie bij tot je een mooie gladde pasta hebt.
Doe er de geraspte parmezaan bij en breng op smaak met peper en zout.

Kook de penne beetgaar.

Snijd de gerookte zalm in reepjes. Spoel en droog de rucola.
Verdeel de pasta over de borden, lepel over elke portie 2 eetlepels pesto en een vierde van de gerookte zalmreepjes.

Werk de borden af met de rucola en parmezaanschilfers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen