dinsdag 24 februari 2015

Huidveroudering

Hoe veroudert je huid?

Vanaf je 30ste:
De opperhuid wordt wat dunner en het vochtgehalte vermindert.
De lederhuid wordt dunner en armer aan cellen en vezels. Door afname van collageen- en elastinevezels zal de huid aan stevigheid en elasticiteit verliezen. Ze zal ook minder goed vocht kunnen vasthouden. Hierdoor worden rimpeltjes zichtbaar. Met de jaren wordt onze huid dus dunner en droger.


Hoe ga je veroudering tegen?

1. Bescherm je tegen zonlicht
Ultraviolet licht versnelt de afbraak van collageen- en elastinevezels, waardoor je sneller en meer rimpels krijgt. Gebruik dus eens goede zonnecrème met een hoge factor en bedek je bij fel zonlicht. Dit hoor je al te doen op jonge leeftijd, want de schade die je dan oploopt, wordt op latere leeftijd zichtbaar.


2. Rook niet of stop met roken
Door tabaksrook vernauwen je bloedvaten en krijgen ze minder zuurstof. Dit geeft je een grauwe gelaatskleur. Bovendien breekt het bindweefsel af en verliest je huid aan elasticiteit. Gevolg: rimpels! Mensen die een pakje per dag roken, hebben een huid die gemiddeld twintig jaar ouder is dan mensen die niet roken. Als je stopt kan je de schade gedeeltelijk herstellen.


3. Wees zuinig met (warm) water
Water, en zeker heet water, droogt de huid sterk uit. Te veel en te warme douches voelen misschien prettig, maar zijn voor je huid geen pretje. Als je veel in aanraking komt met water, is het zeker belangrijk om je huid goed te verzorgen.


4. Verzorg je huid
Het is zo belangrijk om je huid dagelijks goed te verzorgen en beschermen met de juiste producten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten