woensdag 4 februari 2015

Kip in wijnsaus


Je zou het zo op de foto niet zeggen, maar het was wel lekker!

Voor 4 personen:

- ik gebruikte 2 dubbele kipfilets, maar je kunt ook een hele kip gebruiken, in stukken gesneden
- 1 fles rode wijn

- 1dl cognac
- 250 g champignons
- 1 ui
- 100 g gerookte spekblokjes
- 2 eetlepels bloem
- boter of olie
- kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
- peper en zout
- takje tijm

Pel en snipper de ui fijn. Borstel de champignons schoon, en snij ze in niet te fijne plakjes

Braad de gekruide stukken kip rondom aan op een hevig vuur, in een beetje boter en/of olie. Haal ze uit de pan en houd warm.

Fruit in dezelfde pan de uisnippers glazig. Strooi er de bloem bij en schep goed om.

Leg er de kip weer bij. Giet er de cognac over en flambeer.

Voeg er de wijn en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 30 tot 45 minuten sudderen tegen de kook aan, tot de kip bijna gaar is.

Voeg er de spekblokjes en de champignons aan toe. Laat nog 5 minuten stoven.

Kruid met peper en zout. Haal het kruidentuiltje eruit. Serveer met een takje tijm.

Wij aten er worteltjes en gebakken patatjes bij.


4 opmerkingen:

  1. De gemarineerde kip dat ziet er op het eerste zicht niet uit. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jah het ziet er bijzonder kwa kleur uit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wel een voordeel, Tess lust paarse kip :-)
    Missie geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ziet er qua kleur toch niet zo aantrekkelijk uit. Maar als ik de ingrediënten , lees kan het niet anders dan goed smaken.

    BeantwoordenVerwijderen