dinsdag 10 februari 2015

Risotto


Voor 4 personen:

1 plukje saffraandraadjes
1l warme kippenbouillon
1 gesnipperde ui
1 el olijfolie
1 courgette
1 groene paprika
300g risottorijst
125 ml droge witte wijn
1kl boter
50g gemalen parmezaan
peper en zout

Los de saffraandraadjes op in de warme bouillon.
Fruit de uisnippers, de courgette en paprika in de olijfolie.
Strooi er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn.
Schenk er de wijn bij en een pollepel warme kippenbouillon.
Roer om. Laat op een zacht vuur koken tot de vloeistof bijna volledig opgeslorpt is.
Voeg er weer een pollepel warme bouillon aan toe.
Laat weer inkoken en roer om.

Werk zo verder tot de rijst zacht is, maar nog beetgaar.

Doe de boter en de parmezaan bij de rijst. Kruid met peper en zout. Schep goed om en serveer.

2 opmerkingen:

  1. Risotto is niet mijn lievelingsgerecht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het mijne ook niet. Maar mijn oudste dochter en man zijn er gek op!

      Verwijderen