zaterdag 21 maart 2015

Havermoutmuffins

Het recept vond ik op het geweldig leuke http://chickslovefood.com



Voor 8 tot 9 stuks:
- 125 gram havermout
- 125 milliliter plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk
- 2 eieren
- 2 bananen
- 2 theelepels kaneel
- flinke hand walnoten
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 flinke eetlepel kokosbloesemsuiker of honing


- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Doe alle ingrediĆ«nten bij elkaar in een keukenmachine en maal kort tot een vloeibaar mengsel. Er mogen best wat stukken inzitten, da’s lekker. Houd wel een paar walnoten achter als topping.
- Schep vervolgens het mengsel in muffinvormpjes.
- Hak de achtergehouden walnoten iets fijn en strooi ze over het muffinbeslag.
- Bak de muffins in 30 minuten gaar.


De smaak was voor ons best wennen. Tess was er helemaal gek van, en ik vond ze ook niet slecht. En vooral gezond!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen