maandag 23 maart 2015

Huidreinigers- zelf maken

Meestal gebruiken we reinigingsmilk, make-up remover,.. uit de winkel. Maar ja kunt dit ook makkelijk zelf maken.

- Amandel en jojoba-olie zijn uitstekende middelen om make-up te verwijderen. Maak een wattenschijfje vochtig met olie en verwijder de make-up. De olie mag niet in de ogen komen.

- Reiniger en lotion in één.
2 eetlepels volle yoghurt
1/2 theelepel tarwekiem- of lijnzaadolie
2 theelepels heldere honing
2 eetlepels geschilde en fijngeraspte appel
1 theelepel citroensap
2 theelepels aardappelmeel


Vermeng de yoghurt, tarwekiem- of lijnzaadolie, honing, appel en citroensap. Roer het aardappelmeel erdoor, zodat u een gladde, romige massa krijgt. Breng de massa met de vingertoppen op uw gezicht aan, of gebruik een wattenschijfje en spoel restjes af met water.

- 4,5 dl warme melk
2 eetlepels kruiden naar keuze

Pepermunt is verkoelend en antiseptisch, kamille verzacht en kalmeert, en vlierbloesem is goed tegen een ontstoken huid.
Giet de melk over de kruiden. Laat het mengsel 3 uur trekken. Giet de melk af en breng haar met een wattenschijfje op het gezicht aan. Spoel de huid schoon en verwijder alle restjes zorgvuldig.

- Fruitige reinigers

 Druiven: snijd de druiven doormidden, verwijder de pitjes en wrijf het vruchtvlees over gezicht en hals. Afspoelen met lauw water.

Ananas: verjongt de huid en gaat een luie, vette huid tegen. Strijk met een schijf ananas over uw gezicht en spoel de huid schoon.- Komkommerlotion
Ter verkoeling, om een vale huid op te peppen en een vette huid tegen te gaan.

1 komkommer, geschild en geschaafd
3 eetlepels bronwater.

Maak de komkommer fijn in een vijzel en voeg water toe. Zeef de massa grondig. Giet de lotion in een fles en bewaar in de koelkast.

- Mineraalwater
Giet het water gewoon in een verstuiver en gebruik het om uw gezicht te verfrissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten