woensdag 18 maart 2015

Paprikasoep met kruidenkaas



ingrediënten voor 4 personen

2 l kippenbouillon
5 rode paprika's
2 uien
1 teentje look
3 eetlepels boter
1 eetlepel currypoeder
2 dl witte wijn
1 bouquet garni (laurierblad, verse tijm, peterseliestelen)
100 g kruidenkaas
1 theelepel paprikapoeder
peper
zout

Spoel alle groenten schoon.

Pel de uien en snij ze grof.

Halveer de paprika’s en snij er de zaadlijsten uit. Verwijder ook de witte vliesjes binnenin. Snij de groente grof.

Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot, op een matig vuur.

Stoof de stukken ui en paprika in de hete boter, tot ze bijna gaar zijn. Roer regelmatig in de pot.

Voeg het currypoeder en het paprikapoeder toe. Roer alles om en schenk er (naar keuze) wat witte wijn bij. Laat alles even pruttelen.

Maak een bouquet garni van enkele laurierblaadjes, takjes verse tijm en (indien beschikbaar) peterseliestelen. Bind alles samen met een eindje keukentouw.

Schenk de kippenbouillon bij de gestoofde groenten. Laat alles pruttelen op een zacht vuur, gedurende 20 à 30 minuten.

Haal het bouquet garni uit de pot en mix de soep glad met een staafmixer.

Zeef de soep zodat bv. stukjes schil van de paprika’s verwijderd worden.

Voeg de kruidenkaas toe en mix de soep nog even. Gebruik een hoeveelheid kruidenkaas naar persoonlijke smaak.

Kruid de soep met wat zout en peper van de molen. Proef regelmatig.

Recept van Jeroen Meeus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen