woensdag 15 april 2015

Chocoladetaartje


Klein beetje aangepast, maar het recept haalde ik hier: Cherryfizz

170 gram (tarwe) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
60 gram boter (kamertemperatuur)
70 gram witte suiker
50 gram bruine suiker
cacaopoeder naar wens (ik geloof dat ik 4 eetlepels heb gebruikt)
1 theelepel vanille aroma
2 middelgrote eieren (kamertemperatuur)
ongeveer 40 ml melk (kamertemperatuur)
een mespuntje zout


1. Verwarm je oven voor op 175ÂșC. Mix de boter totdat deze zacht is, voeg daarna beide suiker en de eieren toe en mix dit tot het goed gemengd is.

2. Meng de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en het zout in een schaal (met een garde of iets dergelijks) en voeg dit met de melk en de vanille aroma aan je mixer(schaal) toe en meng dit alles tot een geheel. Als het beslag te dik is voeg je nog een klein beetje melk toe.

3. Plaats het beslag in de springvorm, verdeel er wat lekkers overheen (ik koos voor smarties en witte chocolade) en bak dit gaar in zo’n 30 minuten (kan per oven verschillen, dus kijk voor de zekerheid af en toe hoe het ervoor staat). Prik met een tandenstoker in het midden van het taartje, komt deze er schoon uit dan is hij klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen