maandag 4 mei 2015

Beauty detox

Brush your skin!
Koop een houten borstel met natuurhaar en een lange steel. Borstel je (droge) lichaam elke ochtend en avond gedurende vijf minuten voor je in bad gaat of een douche neemt. Begin bij je voetzolen en ga langzaam omhoog.
Het is een eenvoudige, maar uiterst werkzame detox-methode. Je lymfstelsel wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgebroken. Leuk neveneffect: het helpt tegen cellulitis en geeft je huid een gezonde glans.


Zuiveringsbaden

Gember bad

Rasp een stuk geschilde gember van ongeveer 5 cm lang en voeg het toe aan je badwater terwijl de kraan loopt. Blijf veertig minuten in het bad liggen, wikkel jezelf daarna in een grote handdoek en ga op bed liggen.
Na twintig minuten begin je te transpireren en na een uur zul je een heleboel gif hebben uitgezweet.


Zoutmassagebad
Als je voelt dat er een verkoudheid of griep op komst is, dan is deze methode ideaal.
Laat het bad vollopen met warm water. Ga op de rand zitten en neem een handvol zeezout in één hand. Leng aan met een beetje water tot je een papje hebt. Masseer het zout in je huid. Maak cirkelvormige bewegingen, begin bij je schouders en eindig bij je voeten.
Stap, nu in bad, voeg nog een kopje zeezout toe en blijf maximaal 15 minuten liggen.


Appelazijn bad
Appelazijn in bad heeft een drievoudige werking. Het ontgift, geeft je een beter humeur en verzacht jeuk. Voeg twee kopjes appelazijn toe aan je badwater. Blijf er ongeveer 15 minuten inliggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten