vrijdag 12 juni 2015

Pasta met zalm en broccoli



Voor 2 personen:

160 g tagliatelle (wij gebruiken altijd volkoren)  -  2 plakken gerookte zalm, in reepjes gesneden  - 1/2 kleine broccoli, in roosjes verdeeld  - groentebouillon  - water  - olijfolie

voor de saus:
sap van 1/2 citroen  - 50 ml room  - versgemalen peper en zout



Kook de broccoli beetgaar in groentebouillon (roosjes moeten onderstaan).

Giet af – hou het vocht bij – en laat schrikken in ijswater.

Doe voor de saus de room bij het broccoli-kookvocht en laat op een zacht vuurtje tot de helft inkoken of tot je een lichtgebonden saus hebt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Kook de tagliatelle beetgaar (tijd zie verpakking) in een grote pan met water met een scheutje olie. Giet af, spoel even om onder stromend warm water en laat goed uitlekken.

Doe de pasta bij de saus samen met de broccoli en de zalm. Roer goed om en laat alles doorwarmen.

Verdeel over diepe borden en werk af met een draai van de pepermolen. 


1 opmerking:

  1. hupsakee, ik moet al niet meer denken wat ik ga eten!

    BeantwoordenVerwijderen