maandag 7 september 2015

Appeltaart


225g boter
300g bloem
100g poedersuiker
zout
5 appels
vetstof voor de vorm
1 ei

Kneed voor het deeg de boter door de bloem, 50g poedersuiker, een snufje zout en voeg 2 eetlepels koud water toe. Rol het deeg uit en laat afkoelen.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Meng de appelblokjes door de rest van de poedersuiker en wat zout.

Halveer het deeg, rol het uit en bekleed er een ingevette bakvorm mee (23 cm).
Verdeel er de appels over. Rol de rest van het deeg uit en snij er repen van 2 cm van.
Leg deze repen kruisgewijs over de appeltjes. Kluts het ei met 2 eetlepels koud water en bestrijk er de taart mee.


Bak de taart 50-60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

1 opmerking:

  1. Dat zal ik opslaan om ook eens zelf te maken! Appeltaart gaat er altijd in!

    BeantwoordenVerwijderen