vrijdag 18 september 2015

Madeleines

Eigenlijk ben ik niet zo zot van madeleines. Geef mij maar een gewoon koekje. Maar toen proefde ik deze... Niet goed voor mijn dieet hoor!


Voor 20-25 madeleines:

150g boter
150g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
150g zelfrijzende bloem

Roer de boter met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een romige massa.
Roer er een voor een de eieren door en roer telkens glad.
Zeef de zelfrijzende bloem boven de kom en meng ze door het beslag. Zet even koel weg.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het beslag over licht ingevette, flexibele Madeleine-vormpjes. Vul elk vormpje maar voor de helft.

Bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.
De baktijd hangt af van de grootte van de vormpjes.

1 opmerking: