woensdag 4 november 2015

Gehaktbrood met kriekjes


Recept voor het gehaktbrood komt van Jeroen Meeus.
De kriekjes komen uit een pot :-) Lekker makkelijk!


Gehaktbrood:

  • 1 kg gemengd gehakt (varkens- en kalfsvlees)
  • 2 eieren
  • 120 g paneermeel
  • 1 teentje look
  • 1⁄2 bussel peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • boter

  • Verwarm de oven alvast op 170 °C. Neem een grote schaal en meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en een fijn geplet teentje look.
     
  • Kies een scherp mes en hak de peterselie, de rozemarijn en de tijm zeer fijn. Voeg de kruiden toe aan het gehaktmengsel.
     
  • Kneed flink en breng alles op smaak met peper van de molen en wat zout.
     
  • Haal het gehaktmengsel uit de schaal en vorm er een stevig broodje van.
     
  • Smelt een klont boter in een hete pan en bak het gehaktbrood aan elke zijde aan, tot het een goudgeel korstje krijgt. Hou de pan en het braadvocht bij!
     
  • Leg het gehaktbrood in een vuurvaste ovenschaal, schik er enkele klontjes boter op. Laat het 40 minuten bakken in de hete oven op 170°C.

  • Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen