donderdag 26 november 2015

Gehaktschotel met groenten


Voor 4 personen:

400g gemengd gehakt
400g aardappelen
200g broccoliroosjes
200g bloemkoolroosjes
2 wortelen
1 ui
250 ml room
3 eieren
80g geraspte kaas
1 el olie
nootmuskaat
zout en peper


Schil de aardappelen, snijd in schijfjes en kook ze beetgaar.

Blancheer de broccoli, wortelen ( in stukjes gesneden) en bloemkool 4 minuutjes.

Bak de gesnipperde ui glazig in de olie. Vermeng met het gehakt en 1 ei.
Kruid met peper en zout.

Klop de resterende eieren los met de room en voeg er de helft van de kaas aan toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.

Schep het gehakt in een ovenschaal. Verdeel er de broccoli, bloemkool en wortelen over. Als laatste de aardappelplakjes.

Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Giet er het roommengsel bij en strooi er de rest van de kaas over. Laat in 15-20 minuten goudbruin worden.

Nomnomnom!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen