dinsdag 22 december 2015

Rolbiscuit met aardbeien.

 
Ik zal beginnen met zeggen dat ik volgende keer het deeg dikker moet maken. Zo lijkt het wel een belegde pannenkoek.
Maar het was zo ook al super lekker!!
 
- 5 eieren
- 150g suiker
- 45g bloem
- boter
- 200g aardbeienconfituur
- 150g verse aardbeien
- poedersuiker

 
Verwarm de oven voor op 200°C.

Scheid de eieren. Klop de eierdooiers met 100g suiker tot een dikke witte massa.
Klop de eiwitten stijf en klop er lepel per lepel de rest van de suiker door, zodat het glanzende pieken worden.
Spatel de bloem door het dooiermengsel. Spatel er vervolgens het opgeklopte eiwit luchtig door.

Vet een bakplaat in met wat boter en leg er bakpapier op. Schep het beslag erop en strijk het glad met een spatel.
Bak 7 tot 9 minuten in de oven.
 
Haal de bakplaat uit de oven. Leg er meteen een vochtige handdoek op. Leg daarop een grote snijplank en keer om.
Neem voorzichtig de bakplaat en bakpapier weg. Rol de koek op, samen met de handdoek. Laat 3 minuten afkoelen.
 
Rol de koek weer open. Verwarm de confituur tot hij vloeibaar is. Bestrijk er de koek mee. Leg er de gesneden aardbeien op. Rol voorzichtig weer op en laat volledig afkoelen.

Werk af met poedersuiker en snijd in stukken.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen