dinsdag 29 december 2015

Sachertorte

 
Ik dacht eigenlijk dat ik sachertorte niet zo lekker vond. Hahaaaaaaaaa, wat was ik mis!!!!
 
 
- 160g boter
- 160g zelfrijzende bloem + wat extra
- 175g donkere chocolade
- 150 g poedersuiker
- 6 eieren
- 60g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g abrikozenconfituur
 
ganache: - 250g donkere chocolade
- 200 ml room
- 50g boter

 
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

Hak de chocolade in stukjes. Smelt ze au bain marie.

Roer de boter romig met de poedersuiker/ Splits de eieren en voeg 1 na 1de eidooiers toe aan het botermengsel.
Roer telkens glad. Meng er de gesmolten chocolade door.

Klop de eiwitten stijf met de suiker en de vanillesuiker. Spatel ze door het beslag. Roer de bloem erdoor.

Schep in de bakvorm. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven.
Laat even afkoelen in de vorm. Ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
 
Snij de taart met een groot mes horizontaal middendoor.

Verwarm de confituur in een pannetje tot hij vloeibaar is. Strijk de taartbodem in met twee derde van de confituur. Dek af met de tweede taarthelft en bestrijk met de rest van de confituur.

Hak de chocolade voor de ganache in stukjes. Verwarm de room in een pannetje, los er al roerend de chocolade in op. Laat afkoelen tot het mengsel lauw is en roer er de boter door.
Gebruik een spatel om de taart in te strijken met de ganache.

Zet 1 uur in de koelkast om op te stijven.



 
En treuzel niet, want het gaat snel!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen