dinsdag 19 januari 2016

Aardappelgratin


Voor 6 porties:

1 kg aardappels
1 teentje knoflook
boter voor de ovenschaal
zout en peper
200 ml room
1/4 l melk
100 g geraspte kaas
1 el boter

De aardappels schillen en in dunne schijfjes snijden.

Knoflookteentje pellen en doormidden snijden.

Een vuurvaste schaal inwrijven met de snijvlakken van de look en dan beboteren.

Oven voorverwarmen op 180°C.

De aardappelschijfjes dakpansgewijs in de vorm schikken. Ik deed het in kleine potjes, maar kan perfect in een grote vorm. Elke laag bestrooien met peper en zout.

De room en de melk mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

De kaas over de aardappels strooien. Dan het roommengsel erover gieten en de boter in kleine vlokjes over de gratin verdelen.

Bak 50-60 min. op 180°C.


1 opmerking:

  1. Zeker lekker. Ik doe het nog iets anders. Gehaktbrood klaar maken en veel worteltjes en wat uien mee laten stoven . Als het gaar is , het broodje in sneetjes snijden en op de bodem van een ovenschotel gieten samen met de worteltjes en de jus ( de meegestoofde uien schep ik eruit want de kleinkinderen eten dit niet zo graag)en daar dan dakpansgewijs aardappelen met wat uitgebakken spekjes erop en een kaassaus erover gieten en laten gratineren.

    BeantwoordenVerwijderen