donderdag 7 april 2016

Mini cakeje

Ideaal mini biscuitje voor de kindjes. Ik bakte deze in een muffinvorm. Maar je kan met deze verhoudingen ook een gewone biscuit maken.

Versiering werd hier gedaan door mijn meisjes, maar dat kan je naar eigen smaak natuurlijk. Ik vind ze super zo :-)

 
Voor de biscuit:
 
6 eieren
200 g suiker
200 g zelfrijzende bloem
 
Verwarm de oven op 180°C.

Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa.

Spatel de bloem eronder.

Beboter een bakvorm en vul deze 3/4 met het beslag.

Bak ongeveer 20 minuten, check even of hij gaar is.
 
Voor de crème au beurre:

1 vanillestokje
100 ml water
100 g suiker
4 eierdooiers
250 g zachte boter
 
Snijd het vanillestokje open en breng het met het water en de suiker aan de kook.

Klop de eierdooiers op.

Verwijder het vanillestokje en giet de siroop op het eimengsel. Goed kloppen tot het afgekoeld is.

Voeg de boter toe en klop tot een egale crème.

En dan versieren naar eigen goesting :-)


1 opmerking:

  1. Hèhè ,ik heb ook een biscuit gebakken in kleine muffins vormen en de jongens vonden ze zo lekker dat ze die allemaal lekker hebben opgepeuzeld.

    BeantwoordenVerwijderen