donderdag 14 april 2016

My guilty pleasure

Ik eet zo graag pannenkoeken, maar echt gezond is dit niet.

Om het iets gezonder te maken doe ik er tegenwoordig stukjes appel in. Dan hoeft er ook geen suiker of zo bij voor mij. En ik zit sneller "vol".


 
Voor ongeveer 8 pannenkoeken:
 
200 g Zelfrijzende bloem
1/2 liter melk
30 g fijne suiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
1 appel
boter
 
Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker toe, maak een kuiltje in het midden en voeg hier de eieren aan toe. Voeg 1/3de van de melk toe en begin het deeg te kloppen met de garde of de handmixer, voeg de rest van de melk toe en een snuifje zout. Het geheel goed mixen tot een effen deeg.

Voeg hierbij de in blokjes gesneden appel toe.

 
Zorg dat de pan ingevet en goed heet is voor je begint te bakken. Giet een kleine pollepel deeg op en zodra het deeg bovenaan niet meer vloeibaar of vochtig is, of als de randjes krokant beginnen te worden, kun je pannenkoek draaien en nog kort de ommezijde bakken.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen