dinsdag 17 mei 2016

Ravioli met ricotta en bolognaise saus.

Eigen stoef stinkt zeggen ze hier, maar dit was wel echt super lekker!!
 
 
De tomatensaus maakte ik zo: http://lotes79.blogspot.be/2013/04/spaghetti.html

Dat ga ik dus niet over typen. Hier zit die saus altijd standaard in de diepvriezer, super handig dus.

Voor pasta voor 4 personen:
300g bloem
3 eieren

Voor de vulling:

300g ricotta
1 eierdooier
2 eetlepels gehakte peterselie
nootmuskaat
peper en zout

Zeef de bloem op een hoopje en maak in het midden een kuiltje. Breek de eieren één voor één in het kuiltje en roer ze los met een vork. Werk de bloem van de binnenkant van het kuiltje door de eieren.

Bewerk de massa vervolgens met de handen tot al de bloem met de eieren vermengd is. Het deeg moet vochtig aanvoelen zonder te kleven.
Maak er een bal van.

Verpak in plastic folie en laat 20 minuten rusten.

 
Maak intussen de vulling. Vermeng in een kom de ricotta met de eierdooier. Roer het goed glad. Voeg er de peterselie en de kruiden aan toe.
Rol het deeg met de deegrol uit op een met bloem bestrooid werkvlak, of met de pastamachine.
Rol het dun uit, max 6 mm.
 
Steek met een vormpje rondjes uit het deeg. Schep toefjes van de vulling mooi op het midden van een rondje. Leg er een lapje bovenop.

Druk met een vorm en/of je vingers de randen goed aan.

Kook 4-6 minuten in kokend water.



 
Serveer met de tomatensaus, en wat geraspte kaas.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen