maandag 27 juni 2016

Donuts


380 g bloem
1/2 koffielepel zout
30 g suiker

6 g droge giste
100 ml melk
1 ei
25 g gesmolten boter
frituurolie

dresseerring en appelboor

Meng de bloem met het zout, de suiker en de gist.
Meng met de melk, het ei en de gesmolten boter.
Kneed in 10 minuten tot een soepel deeg.

Dek af en laat in volume verdubbelen.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm. Steek er rondjes uit met de dresseerring of een glas.  Maak er met een appelboor in het midden een gaatje in.

Leg de donuts op een ingevette bakplaat, dek ze af met ingevette plasticfolie en laat nog een uurtje rijzen.

Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de donuts in ongeveer 2 minuten aan elke kant goudbruin.

Wij hebben ze versierd met gekleurde glazuur en allerlei sprinkels. Leuk om met de kindjes te doen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen