dinsdag 5 juli 2016

Biscuitrol met frambozenmousse


4 eieren
2 eetlepels lauw water
125 g suiker
1 zakje vanillesuiker
125 g bloem

Voor de mousse:
400 g frambozen

3 dl room
150 g volle yoghurt
75 g bloemsuiker
5 blaadjes gelatine
1 eiwit
2 eetlepels bessenlikeur

Afwerking:
bloemsuiker
kristalsuiker



 
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eieren wit schuimig met het water.
Doe er de suiker en de vanillesuiker bij. Klop weer goed.
Strooi er de bloem bij en bewerk tot een glad beslag.

Schep het in een groot, ondiep bakblik, op bakpapier. Bek 12-15 minuten.
 
Bestrooi een schone keukenhanddoek met suiker. Stort de biscuit op de handdoek, bevochtig het bakpapier en haal voorzichtig weg.
Laat afkoelen onder een vochtige handdoek.
 
Laat de gelatine weken in koud water. Pureer 150 g frambozen. Klop de room stijf.
Vermeng de helft van de slagroom en de yoghurt met de frambozenpuree en de bloemsuiker.

Verwarm de likeur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer door het frambozenmengsel.

Klop het eiwit stijf. Spatel het met de rest van de slagroom luchtig door de mousse. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.

Bestrijk de afgekoelde biscuit met de mousse. Leg er de rest van de frambozen op.

Rol voorzichtig op.

Laat een paar uurtjes opstijven in de koelkast/ Werk af met bloemsuiker.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen