vrijdag 5 augustus 2016

Zandkoekjes

1 recept, 3 verschillende soorten koekjes.

Zandkoekjes.

100 g suiker

200 g boter
300 g bloem
1 ei
snufje zout
zakje vanillesuiker

Meng de bloem met de suiker en het ei.
Hak de boter in kleine stukjes en kneed ze onder het bloemmengsel.
Rol tot een bal, verpak in folie en laat een uurtje rusten in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Rol (als je figuurtjes wilt) het deeg redelijk dun uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Steek er figuurtjes uit.

Of rol kleine bolletjes van het deeg en druk plat.

Bak de koekjes 15 minuten.

Je kan ze zo bakken, ook lekker, of je kan er eindeloos in variƫren.

Hieronder mijn versies:

 
 
Een kuiltje in het midden en een beetje abrikozenconfituur erin. Kan met andere confituur ook natuurlijk.

 
Met stukjes chocolade.

 
De helft gewoon zo, de andere helft met cacaopoeder. Het deeg wat onder elkaar kneden, zo krijg je een marmereffect.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen