donderdag 1 september 2016

Bladerdeeg

Heerlijk, zelf bladerdeeg gemaakt voor worstenbroodjes.
Wel een werkje, maar dan heb je ook wat natuurlijk.



200 g bloem
1 theelepel zout
25 g boter apart
175 g roomboter
100 ml koud water

Doe de bloem met het zout in een kom. Kneed met je vingers de 25 g boter erdoor. Maak een kuiltje in het midden en giet er het water in. Kneed dat een mooi geheel.

Verpak in vershoudfolie en laat 20 minuutjes rusten in de koelkast.


 
En nu komt het. Rol het deeg uit tot een vierkant ongeveer. De binnenkant moet dikker zijn dan de zijkanten.
Leg de roomboter in het midden en plooi dicht.
Rol uit tot een rechthoek.



Vouw de lap in drie, draai een kwartslag en herhaal het uitrollen. Laat weer 20 minuutjes rusten.

 
Herhaal alles nog 2 keer. De laatste keer moet vlak voor het verwerken gebeuren.

Ik maakte nu worstenbroodjes, maar je kan er vanalles mee maken natuurlijk.



Bak de worstenbroodjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen