maandag 14 november 2016

Caramel pudding


 
Voor 2 personen:
50 g suiker
1 eetlepel water
 
1 ei
1 eidooier
1 eetlepel suiker
2 zakjes vanillesuiker
1/4 liter melk

Begin met de binnenkant van 2 vormpjes (ovenbestendig) in te vetten met olie.
 
Verwarm de oven voor op 175°C.

Doe de suiker met 1 eetlepel water in een steelpannetje. Laat smelten op een laag vuurtje. Draai iets hoger en laat, zonder roeren, smelten tot een karamel. Zodra deze klaar is, giet in de vormpjes. Pas op, want dit is heel warm!

 
 
 
Klop het ei, de dooier, de suiker en de vanillesuiker in een kom tot het licht en romig is.

Verhit de melk maar laat niet koken. Giet de melk zachtjes bij het eiermengsel, onder voortdurend roeren. Giet het mengsel in de vormpjes, op de karamel.

Dek de vormpjes af met aluminiumfolie en zet ze in een ovenschaal, of de braadslee van de oven.

Giet heet water in de ovenschotel/ braadslee tot de vormpjes half onder staan.

Bak de puddinkjes ongeveer 40 minuten tot ze gaar zijn. Check met een prikker of een mes.

Laat de pudding niet volledig afkoelen, want dan wordt de karamel hard. Stort ze op een bord. Zo zit de karamel terug bovenaan, jummie.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen