woensdag 9 november 2016

Moussaka


Ik maakte een grote schotel, zeker groot genoeg voor ons gezin van vier. Eentje haalde haar neus op, de andere drie vonden het lekker.

Nodig:
1 grote aubergine

3 grote aardappelen
zout
1 ui
2 tomaten
200 g gehakt
tijm

1/2 deciliter droge witte wijn
peper

2 eieren
50 g geraspte kaas

Voor de saus:
25 g boter
20 g bloem
2 deciliter melk

Snijd de aardappelen in schijfjes en kook ze ongeveer 10 minuten in kokend water.
Snijd de aubergine in plakjes.
Snipper de ui en snijd de tomaat (eventueel ontvelt) in stukjes.

Bak de ui glazig in wat olie, op een zacht vuur. Doe het gehakt erbij en prak met een vork.
Doe wat tijm, peper en zout erbij, de tomaten en de wijn. Laat een 10 minuutjes pruttelen.

Bak de aubergineschijfjes aan beide kanten bruin.

Voor de saus: laat de boter zachtjes smelten. Roer de bloem erdoor en laat eventjes 'drogen'. Voeg onder voortdurend roeren de melk toe.
Klop van het vuur af de eieren door de saus. Kruid met peper en zout.

Verwarm de oven op 175°C.

Begin te stapelen. Aardappelen, gehaktmengsel, aubergine,.. Schep op het laatst de saus erover en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas.

Zet ongeveer 30 minuten in de oven, tot de bovenkant bruin is.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen