dinsdag 14 maart 2017

Snelle vol au vent

 
Voor 4 personen:
500 g kipfilet
200 g soepballetjes, kant en klaar of zelf rollen
250 g champignons
4 bladerdeegbakjes
100 ml room
400 ml kippenbouillon
1 1/2 eetlepel bloem
zachte boter
peper en zout
 
 
Verwarm de oven voor op 250°C. Snij de kip in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in stukjes.

Bak de champignons met de balletjes in boter, voeg er de kip en de bouillon aan toe. Laat even zacht garen.

 

 
Verwarm de bladerdeegbakjes 10 minuten in de oven.

Meng met een vork 1 1/2 eetlepel boter met de bloem. Verkruimel dit mengsel in de pot met de kip en champignons.
Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.

Doe de room bij de kip en haal van het vuur. Kruid met peper en zout.

Vul de bladerdeegbakjes met de vol au vent.

Lekker met puree of frietjes natuurlijk.





1 opmerking:

  1. die snelle vol au vent , een recept om ook eens te maken!

    BeantwoordenVerwijderen