woensdag 15 november 2017

Plattekaastaart

Plattekaastaart, ik ben daar echt zot van. En nadat je deze gemaakt hebt, jij ook!


 
Voor de bodem:
100 g ontpitte dadels
45 g amandelen
1 sneetje heel donker brood
10 g boter
 
Voor de vulling:
750 g platte kaas
citroensap
6 gelatine blaadjes
 
 

 
Bedek de bodem van een taartvorm van 18 cm met bakpapier.
Hak de amandelen in stukjes. Mix ze met de dadels en het sneetje brood.
Verdeel het over de bodem tot het min of meer egaal is.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Meng de platte kaas met enkele druppels citroensap, naar smaak.
Warm de helft van de platte kaas op in een pannetje. Niet koken, enkel verwarmen.
Roer er de gelatineblaadjes één voor één onder.
Haal het van het vuur, en laat lichtjes afkoelen.

Meng de platte kaas met de gelatine-platte kaas. Doe het mengsel over de bodem.

Laat enkele uren opstijven in je ijskast.
 
Smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten