maandag 8 januari 2018

Chocolate chip cookies



Deze is een variant met havermout. Wat het net iets vullender en "gezonder" maakt.

 
50 g havermout
300 g patisseriebloem
1 1/2 kl bakpoeder
1/2 kl zout
1 mespunt kaneel
240 g zachte boter
140 g suiker
140 g bruine suiker
1 zakje vanillesuiker
1 kl citroensap
2 eieren
300 g chocoladedruppels
225 g gehakte walnoten

 
 

 
 
Meng de havermout met de bloem, bakpoeder, zout en kaneel.
Klop de boter luchtig met de suiker, bruine suiker, vanillesuiker en het citroensap.
Voeg er één voor één de eieren aan toe en mix tot een luchtig beslag.

Meng met de havermoutmix. Doe er de walnoten en chocolade bij.
Laat het deeg een uurtje rustig in de koelkast.

 
 
 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg rondjes van het beslag op een bakplaat met bakpapier. Bak 12-15 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten