vrijdag 19 januari 2018

Erwtensoep met korstjes

Niets heerlijkers met dit koude weer dan erwtensoep met zelfgemaakte korstjes.
Een klassieker!



400 gram spliterwten
1 ui
1 prei
vleesbouillonblokjes
eventueel spekblokjes
water


enkele boterhammen

Het makkelijkste recept ooit!

Ik snijd de ui fijn. Doe olijfolie in de kookpot, en daarin de ui.
Als die glazig is voeg ik de fijngesneden prei en de spliterwten toe. Ik overgiet met water tot alles zeker onder staat. Ik zie een beetje hoeveel op gevoel, en of ik een dikke of dunne soep wil.
Bouillonblokjes toevoegen, afhankelijk van de hoeveelheid water.

De soep mag een tijdje blijven sudderen, tot alles zacht genoeg is. Dan fijn mixen.

Indien je er graag de spekblokjes bijdoet, bak je deze in een pan, en voeg ze er op het laatste even aan toe. Na het mixen uiteraard.


De korstjes is eigenlijk gewoon brood, in blokjes gesneden, en gebakken in de pan.
Voeg ze wel pas bij het serveren toe, anders zijn ze te wak.


1 opmerking: