dinsdag 13 februari 2018

Confituurkoekjes

200 g boter
200 g suiker
1 ei
400 g bloem
een snufje zout
enkele druppels vanille-essence of een deel suiker vervangen door vanillesuiker
aardbeienconfituur


 
Mix de boter met de suiker. Voeg het ei toe en meng goed. Bloem, zout en vanille toevoegen en mengen tot een mooi deeg.
Verpakken in folie en minstens eens half uurtje laten rusten in de koelkast.

Uitrollen en figuurtjes naar keuze van maken. Bak ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Wij gingen voor 2 varianten. Mijn jongste dochter is de sterretjes op school, dus zij had graag sterretjes koekjes.

De bovenste is onderaan een ster koekjes. Bestrijken met confituur. Bovenop een sterkoekje met een rondje uitgestoken.

De onderste koekjes zijn weer onderaan sterretjes. Confituur. Bovenop een kleiner sterretje. Bestrooien met bloemsuiker.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten